سفیر پاکستان: علامه اقبال لاهوری عشقی سترگ به ایران داشت
- توضیحات
- زیر مجموعه: ROOT
- دسته: زبان و ادب فارسی
- تاریخ ایجاد در یکشنبه, 30 آبان 1400 11:53
- آخرین به روز رسانی در یکشنبه, 30 آبان 1400 12:02
- منتشر شده در یکشنبه, 30 آبان 1400 11:53
- نوشته شده توسط مدیر ایران بنیاد
- بازدید: 244
در این بزرگداشت که همچنین با حضور سفرا و دیپلمات هایی از کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، دانمارک، لهستان، الجزایر، برزیل، مکزیک، عمان، صربستان، سریلانکا، یونان و سنگال بر پا شد؛ سرور بختی، رییس موسسه اکو، محمود شالویی، مشاور و مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی، رحیم حیات قریشی، سفیر پاکستان، ولید اقبال، نوه علامه اقبال، معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی، حکیمه دسترنجی، نویسنده کتاب "اقبال ما" سخنرانی کردند.
سرور بختی به بهانه روز گرامیداشتِ کتاب و کتابخوانی با قدردانی از حکیمه دسترنجی، از کتاب اقبالِ به عنوان تداوم اقبال شناسی و تحقق سخن اقبال که خود را شاعر فردا خوانده، یاد کرد.
محمود شالویی به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان با تاکید بر موضوع عشق در شعرهای اقبال، مکتب فلسفی این شاعر فارسی سرای مسلمان را ادامه ی مکتب عطار، سنایی، مولانا، حافظ و سعدی دانست و افزود: فارسی زبان عشق است و عالی ترین مفاهیم در باب عشق به این زبان خوانده شده که کشورهای منطقه نیز با این زبان آشنا هستند و سخن میگویند.
رحیم حیات قریشی، سفیر پاکستان نیز در سخنرانی خود اقبال را نماد آزادگی در جهان اسلام طی روزگاری که دچار تفرقه بوده است، خواند و تصریح کرد: علامه اقبال عشقی سترگ به ایران داشت توجه زیادی به شعرهای او نشان داده اند.
در ادامه ولید اقبال، نوه ی علامه طی سخنانی وجه تمایز شعرهای اقبال لاهوری را تبیین عشق عنوان کرد. وی با اشاره به این که پدر بزرگش خلاصه زندگی را عشق می دانسته است، گفت: اقبال لاهوری عشق را آتشی پر فروغ و گرمابخش و همیشه در جریان می دانست.
معینالدین سعیدی، نماینده مردم چابهار نیز در این نشست با یادآوری این که بسیاری از شعرشناسان اقبال را بزرگ ترین شاعر پس از جامی مینامند، از او به عنوان ایرانیترین شاعر غیرایرانی یاد کرد و گفت: اقبال فیلسوف و اسلام شناسی است که جامعه اسلامی را به خودباوری و بازگشت به خویشتن دعوت کرد.
همچنین با رونمایی از کتاب اقبالِ ما، حکیمه دسترنجی مولف این کتاب به معرفی اثر خود و ضرورت اقبال شناسی در ایران پرداخت. وی خاطر نشان کرد که شعرها و سخن های اقبال حاوی پیام ها و دیدگاه هایی پیرامون انسان و خداوند و نقد فرهنگ های شرق و غرب است. دسترنجی اقبال را حقیقت جویی خواند که از فلسفه ایرانی تاثیر گرفت و پایه گذار جریان فکری نوینی شد.
در این جشن بین المللی، «گروه موسیقی اقبال» به رهبری استاد خسرو آذربیگ و استاد کیوان ساکت به صورت تکنوازی به اجرای قطعاتی برای شرکت کنندگان پرداختند.