معرفي کتاب: قرارداد الجزاير و پيآمدهاي آن2
- توضیحات
- دسته: کتابشناخت
- منتشر شده در پنج شنبه, 16 مرداد 1393 14:56
- بازدید: 308
(تجاوزي که درهم شکسته شد)
اين کتاب، به تازگيها از سوي انتشارات سمرقند به بازار کتاب عرضه شده است. کتاب، داراي 322 رويه است و نويسندهي آن آقاي دکتر هوشنگ طالع ميباشند.
ويرايش نخست اين کتاب، با نام «تجاوز و دفاع (ريشهها و پيآمدهاي تجاوز نظامي عراق به ايران)»، در سال 1364 در پاريس(فرانسه) منتشر شد. ويرايش دوم آن، با نام «تجاوز عراق، خيانت خودي، حمايت بيگانه» در تابستان 1380، منتشر گرديد. و اين کتاب، ويرايش سوم آن است که با نام «قرارداد الجزاير و پيآمدهاي آن (تجاوزي که درهم شکسته شد)»، انتشار يافته است.
کتاب، همهي قراردادهاي ميان ايران و حکومتهاي حاکم بر ميان رودان (حکومت عثماني و حکومت زادهي استعمار عراق) را، از دوران صفويان تا پايان دورهي پهلوي، در اختيار خواننده قرار ميدهد. افزون بر آن، ريشههاي تجاوز عراق برايران را به گستردگي مورد بررسي قرار داد و نقشههاي جنگ در مرحلههاي گوناگون، براي خواننده بسيار روشنگر است.
کتاب به گستردگي، از آماده شدن براي تجاوز نظامي، کاربرد جنگافزارهاي شيميايي، تلاش براي به دست آوردن جنگافزارهاي هستهاي از سوي حکومت خودکامهي عراق و نيز حمايتهاي غرب و شرق از اين حکومت و بهويژه روابط عراق – آمريکا، مورد موشکافي قرار گرفته است.
تجاوز عراق، از دو جنبهي سياسي – تبليغاتي و نظامي، بحث شده و در اين راستا، نقش ايراني نمايان در خدمت دشمن متجاوز، از نکات برجستهي کتاب است. در بخش پاياني، تجاوز حکومت عراق در رابطه با حقوق بينالمللي، به گستردگي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته و به روشني به موارد محکوميت سران کشوري و لشگري عراق در زمينهي آمادگي براي تجاوز، اقدام به تجاوز، کاربرد جنگافزارهاي شيميايي و جنايت عليه بشريت، مورد بررسي قرار گرفته است.
تاريخ انتشار کتاب 31 شهريور ماه 1389 (برابر با سيامين سالگرد تجاوز نظامي عراق به ايران) است و نويسنده آن را پيشکش کرده است، به همهي آناني که:
جان باختند، تا ايران بماند، تا ايران بماند... تا ايران بماند.
شاد باد، شاد باد، شاد باشيد اي شهيدان ايران که به قرنها، در دل دشتها، کوهها و درياهاي ميهن، به خود کفن پوشيده و خفتهايد.
نام شما و ياد شما، افتخار ماست و درس زندگي ما
سهم ايرانيان در پيدايش و آفرينش خط در جهان
نويسنده: دکتر رکنالدين همايون فرح
انتشارات اساطير
چاپ اول-1384
پژوهشگران غربي نميتوانند بپذيرند که پيش از يونانيان ملت ديگري، با فرهنگ و هنر و تمدن آشنايي داشتهاند. به نظر ايشان چون در تهاجم بَربَرهاي مقدوني ايران شکست خورده است پس تمدن بَربَرها برتر و پيشرفتهتر از ايران بوده، در اينصورت ميبايست باور کنيم که چون اعراب بدوي و مغولان وحشي نيز در تهاجم به ايران پيروز شدهاند تمدن و فرهنگي برتر از ايرانيان داشتهاند!
در اين کتاب همايون فرخ با بررسي همه جانبه و ريشهيابي تحولات پيدايش خط در جهان، نقش ايران را معين و مشخص نموده و جالب اينکه در پيشگفتار کتاب ابراز اميدواري ميکند که با کاوشهايي در زمينهاي اطراف همدان و کرمانشاه و کرمان و سيستان و بلوچستان و کوير آثار و اسناد گرانبهايي به دست آيد و نظر پژوهشگران را به پيشينه بسيار دورتر از آنچه تا کنون يافته شده معطوف دارد.
خوشبختانه در سالهاي اخير شايد هستيم که در منطقه جيرفت همان جايي که همايون فرخ گمان ميبرده آثاري کشف شده که اين آرزوي استاد را تاييد مين